Nieuw bij SOFA: Truffelchips voor bij de borrel

Afgelopen oktober zijn we met een groep vrienden uit Maastricht en Rotterdam afgereisd naar Italië om de bekende truffelfeesten mee te maken.

In Pietralunga op het idyllische kerkplein, kwamen we tot een geweldige nieuwe ontdekking: truffelchips. Een heerlijke snack voor bij de borrel. Hoe leuk is het om met dit product een beetje truffelland bij SOFA binnen te halen?

 

 

 

 

 

 

 

Truffelland: Pietralunga in Umbrië, Italië
7 jaar lang woonden vrienden van ons in ‘truffelland’, oftewel Italië. Daar hadden ze een eigen Agriturismo in het middeleeuwse stadje Pietralunga, ook wel de historische parel van Umbrië genoemd. Regelmatig hebben we ze opgezocht. Het stoere landschap is prachtig en op de meest verborgen plekjes brachten ze ons naar eenvoudige restaurants waar je fantastisch kunt eten.

Truffels, truffels en nog meer truffels
Naast hun activiteiten voor het agriturismo zijn ze nauw betrokken bij het truffelbedrijf  Giuliano Tartufi, waar alles draait om truffels. De streek is bekend van de zwarte en met name de witte truffel, die heel zeldzaam is. De truffels worden met honden gezocht in Pietralunga en omgeving. Er zijn een paar bedrijven die heerlijke truffel producten maken. Deze zijn ook te koop in de winkeltjes in het stadje.

Truffelchips bij SOFA
Deze ontdekking bracht ons op het idee om de truffelchips als nieuwe snack voor bij de borrel te introduceren. Hier gaan we de truffelliefhebbers zeker blij mee maken.

Kom je snel proeven?

Truffelchips met yoghurtdip

Wil je meer informatie ontvangen? Laat het Milan weten via Info@Giulianotartufinord.com