Sofa’s geroosterde bloemkoolsoep

Geheim van de kok onthuld

We krijgen met regelmaat de vraag wat het recept is van onze overheerlijke gegrilde bloemkoolsoep. Onze Nepalese kok Rojin is deze week zo vriendelijk geweest om het recept voor jullie uit te schrijven.

Ingrediënten
Bloemkool 1 st.
Bouillon 2 lt.
Room ½ lt.
Boter 50 gr.
Knoflook 1 teen
Tijm 1 stengel
Rozemarijn 1 stengel
Peper & zout naar wens

Bereiding
1. Verwarm de elektrische oven op 200 graden (heteluchtoven op 180 graden).
2. Snijd de bloemkool in grote roosjes en leg ze in een ovenschaal.
3. Meng de olie, peper, zout, rozemarijn, tijm en knoflook in een schaaltje.
4. Besprenkel de bloemkoolroosjes met bovenstaand mengsel.
5. Plaats de ovenschaal midden in de oven op 180/200 graden gedurende 10 minuten, zodat de bloemkool mooi geroosterd wordt.
6. Verwarm 2 liter bouillon.
7. Voeg vervolgens de geroosterde bloemkool toe en kook het geheel goed gaar.
8. Voeg de room toe en laat het geheel nog 5 minuten rustig doorkoken.
9. Maak de massa glad met een staafmixer.
10. Voeg de boter toe en maak het geheel nogmaals glad met de staafmixer

Opmaak
Serveer de overheerlijke bloemkoolsoep in een soepbord met gesneden verse kruiden en/of een paar druppeltjes kruidenolie.

Smakelijk eten!