Bubbles are back

Champagne is terug van weggeweest. Bij SOFA hebben wij de Champagne van Lenoble geselecteerd. Misschien voor het grote publiek geen grote naam, echter wel afkomstig uit een gerenommeerd Champagne huis in Damery langs de Marne.

Wijnmaker
Inmiddels hebben al vele vakjournalisten (Robert Parker, Wine Spectator, Revue du Vin de France, Guide Hachette, der Feinschmecker, etc.) een bezoek gebracht aan Anne en Antoine Malassagne. Hier vinden namelijk bijzondere ontwikkelingen plaats. Een groot deel van de 18 hectare wijngaard is geklasseerd als Grand Cru. De wijngaarden liggen verspreid in de gemeenten Chouilly en Bisseuil. Een strikt en natuurlijk wijngaardbeheer en de kleine productie, aangevuld met wat aangekochte druiven, bieden de mogelijkheid een sterk eigen karakter te ontwikkelen.

De wijngaarden van Lenoble beslaan 18 hectaren en dekken 60% van hun behoefte aan druiven. Dankzij het hoge percentage druiven dat onder volledige controle valt, is Lenoble verzekerd van een voortzetting van de eigen stijl van hun wijnen.

De druiven worden met een verticale houten pers onder zeer lichte druk geperst. Na vergisting van het sap en een tweede vergisting op fles ter verkrijging van de mousse, wordt na een periode van drie jaar rijping, op het bezinksel van gistcellen de wijn gedegorgeerd (het bezinksel wordt verwijderd) en de fles voor de tweede maal, nu definitief afgesloten.

Champagne Lenoble Grand Cru Blanc de Blancs, Chouilly

Een smaakintensieve, elegante Champagne. Open en rijpe Chardonnay-expressie met de geuren van brioche en rijpe peer.

Druiven
100% Chardonnay uit Chouilly (Grand Cru des Côte des Blancs).

Smaak
Deze Champagne heeft een verfijnde aanzet en een opvallende frisheid vanaf het eerste mondcontact. Rijk maar delicaat koolzuur, dat voor volume zorgt. De wijnzuren zijn buitengewoon smaakrijk en de combinatie van bescheiden alcoholgehalte, frisse zuren en de koolzuurmassa zorgt voor intens genoegen. Prachtige finale met veel afwisseling, een grote wijninhoud en heel veel lengte. Schitterende cuvée waar het moeilijk vanaf blijven is.

Culinair
Het is een heerlijke, harmonieuze Champagne om buiten de maaltijd te genieten, bijvoorbeeld als aperitief, ter verkwikking of ontspanning. Champagne van dit niveau is altijd een zeer goed aperitief, maar begeleidt ook op voortreffelijke wijze een gerecht met wit vlees, gevogelte, vis, pasta’s en zeevruchten.

Prijs
Prijs per fles € 74,50
Prijs per glas € 14,00