36e Preuvenemint Vriethof Mestreech

Het is weer zover, de 36e editie van ‘t Preuvenemint gaat vandaag van start. 4 dagen lang loopt het Vrijthof weer vol met mensen die komen genieten van het lekkerste eten en drinken op het grootste eetfestijn van Nederland. Voor mij persoonlijk, een paar hele speciale dagen waar ik mooie herinneringen aan heb en ieder jaar opnieuw weer naar uitkijk.

Food + wine = love
Als kind bezocht ik jaarlijks met mijn ouders ’t Preuvenemint. Op mijn 19de ging ik al bij Sauter Wijnen aan de slag en stond ik tijdens ‘t Preuvenemint achter de wijnbar bij ’t Klauwes. Enkele jaren later leerde ik Jeroen, nu mijn man, in diezelfde stand kennen. Hij was leerling-kok en ik stond nog steeds achter de wijnbar. Onze ontmoeting is aanstaande vrijdag al 26 jaar geleden. Wat gaat de tijd toch snel!

The start of something new
Enkele jaren later openden wij samen Eetkamer de Bissjop in Sint-Pieter. Een jaar later, in 2003, kregen we onze eigen stand op ’t Preuvenemint. Hoe trots dat wij waren!

In het 2e jaar kregen wij de oude stand van Café Sjiek toegewezen. Vervolgens hebben wij 11 jaar lang onze eigen stand gehad waar we altijd een heel mooi Preuvenemint gedraaid hebben. Eerst met de Bissjop en de laatste jaren met SOFA.

We are back
Na 2 jaar weggeweest zijn we nu weer op ‘t Preuvenemint te vinden met onze collega’s van Crossing Borders. Samen verzorgen wij het eten in de stand van Sauter Wijnen. Een leuke samenwerking met mijn oude collega’s Ralph Habets & Guido Quaden.

Hope to see you!
‘T Preuvenemint, de ontmoetingsplek bij uitstek. Onze dochter is uiteraard ook opgegroeid met liefde voor dit fantastische evenement. Dit jaar komt ze ook meewerken, alleen niet op vrijdag want dan gaat ze zelf op stap… vooruit dan maar.

Als mijn ouders, Frans & Leo Savelkoul en Erik Sauter bij ons een hapje en een drankje komen doen, is de cirkel van mijn verhaal weer rond!

‘T Preuvenemint heeft toch echt wel mijn levensweg voor een deel bepaald en daarom wil ik recht vanuit mijn hart even zeggen: Bedaank!